Kötélpálya, csúszópálya a Balaton közeli Zamárdi Kalandparkban. 6 kötélpálya vár Rád az Ősfák között.

Az ősfák között kifeszített, mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A csúszópálya a „hab a tortán”.
A különböző kalandpályák teljesítése után (vagy előtt) csúszópályákon száguldozhatsz. Saját, mini "Balatonunk" felett 1,5 km drótkötelet feszítettünk ki, így V alakban, a tó egyik oldalától a másikig süvíthetsz a kötélpályákon. Itt fizikai igénybevételre nem kell számítanod, csak a tiszta élmény vár Rád. A csúszópálya kiváló alkalmat nyújt, hogy mind testileg, mind pedig lelkileg, elszántsággal újratöltve vágj neki a következő kalandpályának.

Az önfeledt szórakozás mellett a legfontosabb a biztonságod, melyről természetesen a kötélpályákon is gondoskodunk. Indulásnál és érkezésnél is segítségedre lesznek képzett animátoraink. Speciális beülővel rögzítenek a kötélhez, így nem kell félned, hogy esetleg a vízbe esel. Ezen kívül néhány jó tanáccsal is ellátnak, arra ez esetre, ha esetleg csúszás közben mégis megállnál a kötélpálya valamelyik pontján.

Mielőtt a csúszópályát használatba vennéd, tudnod kell az alábbiakat is (a helyszíni biztonságtechnikai oktatáson természetesen mindenről szó esik):

  • platform: a fát körülölelő kör alakú „állvány”, a kötélpálya indulási és érkezési helye
  • a platformon egy időben 2 embernél több nem tartózkodhat
  • egy állomáson, (2 fa között) egyszerre csak egy ember tartózkodhat, akkor indulj, ha már az előtted lévő áthaladt az adott állomáson
  • csúszópályák esetében különösen fontos, hogy csak akkor indulj, ha az előtted lévő már átcsatolt a következő szakaszra,
  • a kötélpályák között vannak lejárók, ha elfáradtál, bármikor le tudsz jönni,
  • ha bárki mégis fennmaradna, és két fa között, az állomáson merül ki, semmi gond, mi ott vagyunk !

A kalandpályák között hat, különböző csúszópálya vár a Balaton közeli Zamárdi Kalandparkban:

  • 2 junior kötélpálya
  • 4 felnőtt kötélpálya