Kalandpálya, akadálypálya a Balaton közeli Zamárdi Kalandparkban 200 akadály vár Rád az ősfák közt. Tarzan hinta, kötélhíd, csigás átcsúszás...

A kalandpálya az ősfák közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok sokasága. Az akadálypálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A magaslati kalandpálya élő fák lombkorona szintjén kialakított, összetett ügyességi-, technikai feladatok rendszere.Természetes erdei környezetben, a fák lombkorona szintjén, mesterséges kötélhidak és egyéb műszaki megoldások segítségével lehet az akadálypályákon végig haladni. A kalandpálya akadályait általában 5-6 m magasságban, folyamatos leesés elleni védelem megtartása mellett, speciálisan ehhez a tevékenységhez kifejlesztett, kialakított, védőeszközök használatával lehet megoldani.


A kalandpálya elemei úgy lettek kialakítva, hogy leküzdésükhöz nem szükségeltetik külön felkészültség, átlagos kondícióval bárki bátran vállalkozhat rájuk.

A Balaton melletti Zamárdi Kalandparkban közel 200 akadály vár Rád. Az akadálypálya kialakításánál szempont volt, hogy mindenkinek - aki veszi a bátorságot és felmászik a magasba - sikerélménye legyen. A pályák fokozatosan nehezülnek, így mindenki a saját korlátait feszegetve tud tovább és tovább jutni a kalandpályákon. Az 1-es akadálypálya a legkönnyebb, ezt szinte kivétel nélkül mindenki teljesíteni tudja. Természetesen rajtad áll, hogy hány pálya teljesítését vállalod. Szabadon dönthetsz arról, folytatjod-e a kalandozást vagy sem. Az akadálypályák között le lehet jönni, vagyis, a mászás megkezdése nem jelenti azt, hogy a 6-os pálya végéig le sem jöhetsz. Minden egyes pályaszakasz után lejáró van, bármikor eldöntheted, hogy befejezed-e vagy épp folytatod a mászást a többi kalandpályán.

Néhány akadály kedvcsinálónak: tarzan hinta, kötélhíd, csigás átcsúszás, kötélháló mászás, csőben átkúszás és még lehetne sorolni, majdnem 200 akadály vár.
 
Az akadálypályák teljesítése előtt oktatáson kell részt venni, ahol megismertetünk a felszerelés használatával és ellátunk hasznos biztonságtechnikai tanácsokkal.

Mielőtt az akadálypályákat használatba vennéd, tudnod kell az alábbiakat is (a helyszíni biztonságtechnikai oktatáson természetesen mindenről szó esik):

* platform: a fát körülölelő kör alakú „állvány”, a kötélpálya indulási és érkezési helye
* a platformon egy időben 2 embernél több nem tartózkodhat
* egy állomáson, (2 fa között) egyszerre csak egy ember tartózkodhat, akkor indulj, ha már az előtted lévő áthaladt az adott állomáson
* csúszópályák esetében különösen fontos, hogy csak akkor indulj, ha az előtted lévő már átcsatolt a következő szakaszra,
* a kötélpályák között vannak lejárók, ha elfáradtál, bármikor le tudsz jönni,
* ha bárki mégis fennmaradna, és két fa között, az állomáson merül ki, semmi gond, mi ott vagyunk !

A kalandpályán közel 200 akadály vár leküzdésre az alábbi pályákon:

  • 1 gyerek gyakorló kalandpálya
  • 1 felnőtt gyakorló kalandpálya
  • 4 gyerek kalandpálya (130 cm-ig)
  • 4 junior kalandpálya (130 - 160 cm magasság között)
  • 7 felnőtt kalandpálya (ha 150 cm-nél magasabb vagy!)
  • 2 csapatépítő kalandpálya

A 130 cm alattiaknak négy gyerek akadálypálya, a nagyobbaknak (160 cm-ig) négy junior akadálypálya, a felnőtteknek pedig hét nagypálya áll a rendelkezésére. A biztonságos szórakozásról képzett animátoraink gondoskodnak: minden résztvevő védőfelszerelést valamint rövid "kiképzést" kap.