Infoline

info@zkpmail.hu

+36 20 449 68 31

(Nyitvatartási időben hívható!)

Kalandpálya

A kalandpálya az ősfák közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok sokasága. Az akadálypálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.A magaslati kalandpálya élő fák lombkorona szintjén kialakított, összetett ügyességi-, technikai feladatok rendszere.


 

Természetes erdei környezetben, a fák lombkorona szintjén, mesterséges kötélhidak és egyéb műszaki megoldások segítségével lehet az akadálypályákon végig haladni.
A kalandpálya akadályait általában 5-6 m magasságban, folyamatos leesés elleni védelem megtartása mellett, speciálisan ehhez a tevékenységhez kifejlesztett, kialakított, védőeszközök használatával lehet megoldani.A kalandpálya elemei úgy lettek kialakítva, hogy leküzdésükhöz nem szükségeltetik külön felkészültség, átlagos kondícióval bárki bátran vállalkozhat rájuk.


A Balaton melletti Zamárdi Kalandparkban több mint 200 akadály vár Rád. Az akadálypálya kialakításánál szempont volt, hogy mindenkinek - aki veszi a bátorságot és felmászik a magasba - sikerélménye legyen. A pályák fokozatosan nehezülnek, így mindenki a saját korlátait feszegetve tud tovább és tovább jutni a kalandpályákon. Az 1-es akadálypálya a legkönnyebb, ezt szinte kivétel nélkül mindenki teljesíteni tudja. Természetesen rajtad áll, hogy hány pálya teljesítését vállalod. Szabadon dönthetsz arról, folytatjod-e a kalandozást vagy sem. Az akadálypályák között le lehet jönni, vagyis, a mászás megkezdése nem jelenti azt, hogy a 6-os pálya végéig le sem jöhetsz. Minden egyes pályaszakasz után lejáró van, bármikor eldöntheted, hogy befejezed-e vagy épp folytatod a mászást a többi kalandpályán.


Néhány akadály kedvcsinálónak: tarzan hinta, kötélhíd, csigás átcsúszás, kötélháló mászás, csőben átkúszás és még lehetne sorolni, majdnem 200 akadály vár.
 

Az akadálypályák teljesítése előtt oktatáson kell részt venni, ahol megismertetünk a felszerelés használatával és ellátunk hasznos biztonságtechnikai tanácsokkal !

Mielőtt az akadálypályákat használatba vennéd, tudnod kell az alábbiakat is (a helyszíni biztonságtechnikai oktatáson természetesen mindenről szó esik)
 

 • platform: a fát körülölelő kör alakú „állvány”, a kötélpálya indulási és érkezési helye
 • a platformon egy időben 2 embernél több nem tartózkodhat
 • egy állomáson, (2 fa között) egyszerre csak egy ember tartózkodhat, akkor indulj, ha már az előtted lévő áthaladt az adott állomáson
 • súszópályák esetében különösen fontos, hogy csak akkor indulj, ha az előtted lévő már átcsatolt a következő szakaszra
 • a kötélpályák között vannak lejárók, ha elfáradtál, bármikor le tudsz jönni, ha bárki mégis fennmaradna és két fa között, az állomáson merül ki, semmi gond, mi ott vagyunk !


A kalandpályán több mint 200 akadály vár leküzdésre az alábbi pályákon:

 

 • 1 gyerek gyakorló kalandpálya
 • 1 felnőtt gyakorló kalandpálya
 • 4 gyerek kalandpálya + 1 csúszó pálya (130 cm-ig)
 • 5 junior kalandpálya   + 1 csúszó pálya (130 - 150 cm magasság között)
 • 7 felnőtt kalandpálya  + 3 csúszó pálya és 1 csúszó torony(új) (ha 150 cm-nél magasabb vagy!)
 • 2 csapatépítő kalandpálya

A biztonságos szórakozásról képzett animátoraink gondoskodnak: minden résztvevő védőfelszerelést valamint rövid "kiképzést" kap.

 

14°C

Kapcsolat:

www.zamardikalandpark.hu
Zamárdi kalandpark
info: +36 20 449-6831
info@zkpmail.hu
Copyright ® kaland-vár Kft.